Коментира бившият министър на икономиката Николай Василев

"Очакваме със затаен дъх в близките дни да се получи новина и ако е тя положителна за България, това би била една от най-добрите икономически новини за последните 30 години. Най-после страната ни може да направи нещо, което не е правила в миналото. Ние никога не сме имали голям автомобилен завод, от която и да е световна фирма". Това каза в ефира на "Плюс-Минус.Коментарът след новините" бившият министър на икономиката и вицепремиер на България Николай Василев за възможността за построяването на голям завод в Източна България, който да стартира дейността си през 2022 година.

Според него България би могла да бъде фактор за построяването на голям завод.

"Позитивите са в общото усещане за стабилност, което е комплексно. Страната ни няма големите проблеми на повечето европейски държави", каза още бившият финансов министър. Той отбеляза, че данъците са големият ни фактор, тъй като според Василев България има най-ниските данъци в Европа.

Караниколов: Работим усилено по наредбата за горивата

Бившият министър на икономиката подчерта огромното значение от членството на страната ни в Европейския съюз и НАТО. Освен това, той изтъкна, че България няма големи икономически проблеми.

По думите му обаче страната ни е малка държава с малко работна ръка.

"В България за всякакви видове професии има дефицит от хора. Положителното е да има търсене на работна ръка и да има недостиг, защото така се вдигат доходите", обясни Николай Василев.

Повече по темата гледайте във видеото.

Новините на NOVA - вече и в Instagram, последвайте ни. За още новини харесайте и страницата ни във Facebook ТУК.