От БЛС настояват цените на всички пътеки в педиатрията да се повишат

Започнаха преговорите за по-високи цени на клиничните пътеки в педиатрията и пулмологията. На среща със здравното министерство и Касата, Българският лекарски съюз внесе предложенията си за промени. Това, за което настояват от съсловната организация, е цените на всички пътеки в педиатрията да се повишат. Ако цените бъдат приети за лечението на деца, болниците ще получават повече средства от 1 юни.

От БЛС настояват още да се увеличат и средствата, които лечебните заведения ще получават за терапията на белодробно болни пациенти. Здравният министър Кирил Ананиев заяви, че все още не е ясно колко средства ще са нужни за по-голямото заплащане на тези клинични пътеки.

Лекарският съюз и здравните власти започват преговори за повече пари

"Увеличаваме цените на пътеки, които никога не са били увеличавани. Tова не значи, че няма да има и други пътеки, които да вдигнем. Във всички случаи ще има увеличение на клиничните пътеки и това ще доведе до увеличение на заплатите на медицинския персонал", каза министърът на здравеопазването Кирил Ананиев. 

"За първи път ще има превес на пулмология и педиатрия, закриват се отделения и т.н.", заяви председателят на БЛС д-р Иван Маджаров.

Новините на NOVA - вече и в Instagram, последвайте ни. За още новини харесайте и страницата ни във Facebook ТУК.