Годишно градът е посещаван от около 25 млн. души

Градският съвет на Венеция одобри правила за решаването на проблема с проституцията в града. Глоби ще бъдат налагани освен на проститутките, и на хора, които пият алкохол извън заведенията през нощните часове, както и на туристи, които се гмуркат в каналите или ходят разголени из града, съобщава Ройтерс.

Според новите правила, проститутките ще бъдат глобявани с до 500 евро за „злоупотреба с общественото пространство” и заради затрудняване на трафика, докато преговарят с клиенти. В случаите на непристойно поведение от страна на туристи може да се стигне и до изгонване от града.

Снимка: Shutterstock

Италианският град е посещаван от около 25 млн. туристи всяка година, като 14 млн. от тях  пристигат на еднодневно посещение и препълват алеите на града.

Снимка: Shutterstock

„Туристът във Венеция трябва да се отнася с уважение и да е наясно, че в случай на лошо поведение ще бъде изгонен от града”, каза кметът Луиджи Бруняро.

Населението на Венеция е намаляло от около 175 хил. души след Втората световна война до 50 хил. днес. Жителите се оплакват, че градът им е претъпкан с туристи, а в същото време те са тези,които плащат данъци. Градският съвет гласува през февруари такса от 3 евро за еднодневни посещения, които ще се използват за поддръжката на града. От началото на 2020 г. таксата ще се увеличи и ще бъде между 6 и 10 евро в зависимост от туристическия сезон.

Новините на NOVA - вече и в Instagram, последвайте ни. За още новини харесайте и страницата ни във Facebook ТУК.

 
  1. Получавайте най-важното от деня в пощата си

    Имейл адрес