Враца запазва домакинството на церемонията на конкурса през 2020 г.

Елина Алипиева ученичка в ПЕГ „Йоан Екзарх”, гр. Враца изпревари с една точка своята първа подгласничка Павела Костова, ученичка в ЕГ „Акад. Людмил Стоянов”, гр. Благоевград и грабна титлата „Репортер на EspressoNews“ в четвъртото издание на ученическия конкурс-обучение „Работилница за репортери“. С успеха си, Елина запази домакинството на церемонията на петото издание на Работилницата във Враца.

Кой е победителят и кой заема второто място обяви, в специално видео обръщение, евродепутатът Ева Майдел, която за трета поредна година е патрон на инициативата на регионалния новинарски портал за новините от западна България. Двете талантливи момичета ще гостуват по покана на Ева Майдел в Брюксел и ще се запознаят отблизо с работата на Европейския парламент и евродепутатите.

Освен първото място и гостуването в Европарламента, Елина Алипиева получи и стаж в NOVA, както и подарък раница от Samsonite.

Павела Костова също ще гостува в Брюксел, като наред с това ще усвоява тънкостите на журналистическата професия като стажант в БНТ и EspressoNews.bg, тя също ще има възможност да гостува в NOVA.

За втора подгласничка в конкурса, журито в състав Генка Шекерова, Филипа Иванова, Лилия Мустакова, доц. д-р Стела Ангова, Неда Василева и Кирил Вълчев и Евелина Павлова, определи ученичката в ПГ „Велизар Пеев“, град Своге - Мариана Георгиева. Като награди тя получи стаж в телевизия Bulgaria ON Air, стаж в 360 Creative Bulgaria и заснемане на 360 градусов репортаж, гостуване в NOVA. Наред с това, Мариана бе избрана за посланик на община Своге и също спечели дадената за първи път награда „Посланик на област София“.

Никол Николаева от ПЕГ „Йоан Екзарх“, гр. Враца стана трета подгласничка в надпреварата, като тя ще бъде стажант при Евелина Павлова в ученическото радио Teen Station. Тя получи подарък - четец от Ролпласт, както и покана за гостуване в NOVA.

Над сто различни награди за талантливите участници в „Работилница за репортери 2019 - Пътят към дома“, бяха раздадени по време на стилната церемония, която се проведе в Концертната зала в град Враца и премина под патронажа на кмета Калин Каменов.

Той приветства топло всички участници и гости, а от Общината бяха подготвили разходка сред забележителностите на града и възможност за безплатно посещение на пещера Леденика.