Престъплението беше извършено на 27 февруари

Дадоха на съд 22-годишния Сали Пембеев за грабеж, придружен с убийство на таксиметров шофьор. Тежкото криминално престъпление е било извършено на 27 февруари тази година на пътя Разград - Дянково. Около 20:50 ч. подсъдимият Сали наел таксиметровия автомобил, управляван от 63-годишния Кр. И. Подсъдимият се завърнал от Германия на 22 февруари, където работил. Изкараните в чужбина пари били изиграни на ротативки. За да си набави средства, решил да извърши грабеж на таксиметровия шофьор.

По пътя извадил нож и нанесъл общо шест удара в областта на шията на водача, който е опитал да се отбранява. Единият прерязал сънната артерия на жертвата. След това успявал да извлачи тялото в гориста местност, близо до автомобила. От сенника на таксито взел оборота от 20 лв. и мобилния телефон на шофьора.

Намериха труп на таксиметров шофьор на път край Разград (ВИДЕО+СНИМКИ)

На местопроизшествието спряла кола, управлявана от жена. Тя решила, че е станал пътен инцидент. Предложила на Сали да го закара в Разград, тъй като помислила, че той е шофьорът на таксиметровия автомобил. Така подсъдимият пристигнал в Разград, където бил засечен от камера в центъра на града в 21:38 часа.

Отнетите от убития таксиметров шофьор пари Сали проиграл в казино, после отишъл в приятелката си. В нейния дом разследващите намерили кървавите му чорапи. Шубата, с която бил облечен в нощта на убийството, с мобилния телефон в нея се опитал да изгори. Около 17: 00 ч. на 28 февруари полицията го установила и задържала.

Предстои делото срещу Сали П. да бъде насрочено за разглеждане в Разградския окръжен съд. Ако той бъде признат за виновен за грабежа, придружен с убийството на таксиметровия шофьор, го очаква наказание лишаване от свобода от 15 до 20 години, доживотен затвор или доживотен затвор без замяна.

Новините на NOVA - вече и в Instagram, последвайте ни. За още новини харесайте и страницата ни във Facebook ТУК.