Полицията разследва случая, като вероятността за грабеж вече е отхвърлена

Убийство на таксиметров шофьор край Разград. Тялото на мъжа е открито на пътя между Разград и село Дянково. Знае се, че таксито е наето от мъж след 9 вечерта. Извършителят още е на свобода, а прокуратурата разполага с кадри, на които се предполага, че е той.    

Красимир чакал клиенти с таксито си на автогарата в Разград. Колегите му разказват, че млад мъж наема колата около 21 часа. Сяда на задната седалка и потеглят към село Дянково.  „Много жестоко престъпление, две рани в областта на врата, вляво и вдясно, в дясно е 8 см, в ляво в дълбочина прорязва кръвоносните съдове”, казва  Тихомир Тодоров - окръжен прокурор Разград.

Ще има ли още един обвинен за убийството във Варна?

Мотивите за  убийството засега са  неясни. Не е грабеж, защото ценните вещи на Красимир били у него. Прокуратурата в Разград разполага със запис, на който се вижда предполагаемият извършител. „На него за 2-3 секунди се вижда лицето, което според нас е автор на това брутално убийство”, коментира още Тодоров.

Има и свидетел. Млада жена е спряла на пътя, виждайки таксиметровата кола. „Съвсем случайно е минавала от там и виждайки таксиметровия автомобил, виждайки извършителя е направила извод, че може би този човек е претърпял произшествие и слава богу, че не се е паникьосал. Извършителят казва "да аз направих катастрофа" и тя го връща до Разград”, коментира Тодоров.

Колегите и близките на Красимир са в шок и нямат обяснение кой би му посегнал.  Красимир работел само нощем, защото съпругата му е болна, а двамата живеели сами.

Служители от всички полицейски управления в региона участват в издирването на извършителя на убийството.

Репортер: Наталия Йорданова

Новините на NOVA - вече и в Instagram, последвайте ни. За още новини харесайте и страницата ни във Facebook ТУК.