Американският президент е на официално посещение в Обединеното кралство

Хиляди се включиха в митинг срещу Тръмп в Лондон. Протестиращите се събраха на площад "Трафалгар". Очаква се към демонстрацията да се присъедини и британският лидер на лейбъристите Джереми Корбин, съобщава БГНЕС. Планирани са протести в няколко британски града, включително в Лондон, Манчестър, Белфаст и Бирмингам.

Снимка: ЕПА/БГНЕС

СНИМКИ ОТ ПРОТЕСТА ВИЖТЕ ТУК

В началото на демонстрацията гигантски надуваем балон, който изобразява президента на САЩ като нацупено бебе с памперс, се рееше над британския парламент в Лондон. 

 

Американският президент е на официално посещение в Обединеното кралство. Във втория ден от визитата му се очаква да се срещне с премиера Тереза Мей и с местните бизнес лидери.

СНИМКИ ОТ ВИЗИТАТА НА СЕМЕЙСТВО ТРЪМП В ЛОНДОН ВИЖТЕ ТУК

Тръмп и първата дама Мелания пристигнаха във Великобритания в понеделник. Кралица Елизабет II посрещна знатната двойка в Бъкингамския дворец, където почти цял ден се провеждаха различни кралски церемонии, сред които разглеждане на кралската колекция от подаръци, обиколка на Уестминстърското абатство и държавен банкет.

Полицията в Лондон обяви, че е мобилизирала изключително опитен екип, който ще се грижи за безопасността на американския президент по време на визитата му.

Новините на NOVA - вече и в Instagram, последвайте ни. За още новини харесайте и страницата ни във Facebook ТУК.