Той бе задържан от полицията

Мъжът, ударил велосипедист в Казанлък след спор, е задържан от полицията. Предстои прокуратурата да му повдигне обвинение за хулиганство.

Кадрите на насилие бяха заснети от Иван, който преминавал през натоварен пътен участък и става свидетел на инцидента.

След 24 часа в ареста Мехмед разказва за причините за агресията. Той бил в колата си заедно със своя син, когато в нея се блъснал колоездача.

„Изведнъж се появи един пиян човек с велосипед и се удари в предната лява част на калника на колата. Започна да псува и детето се уплаши. Аз реагирах и скочих веднага. Напсува ме и аз му ударих шамар. От кадрите не става ясно, че той ме напсува. Даже ме заплаши, че е запомнил номера на автомобила. И това беше цялата ситуация. Досега не съм посягал на човек, но не издържах”, разказа Мехмед.

Шофьор блъсна велосипедистка и избяга (ВИДЕО)

От прокуратурата са образували досъдебно производство за престъпление от общ характер хулиганство. Наказанието за този тип деяние може да стигне до 5 години лишаване от свобода.

Мехмед е с чисто съдебно досие. Разпитан бил и пострадалият, който е отрекъл да е бил пиян и да се е държал така агресивно.

„Съжалявам много за случилото се, но сега се надявам, че законите са за всички. Няма значение кой е турчин, кой е българин, кой е циганин... Каквото определи българският закон или българският съд, това ще бъде. Имам и свидетели, които ако се наложи ще свидетелстват”, каза още Мехмед.

Репортер: Георги Манев

Новините на NOVA - вече и в Instagram, последвайте ни. За още новини харесайте и страницата ни във Facebook.