Преди 7 месеца Северин разбира, че има тумор в мозъка

Морски спасител моли за спасение. Преди 7 месеца Северин Маздрашки разбира, че има тумор в мозъка, но след операция и химиотерапия ракът прогресира.

Сега мъжът от Бяла Слатина има нужда от 30 000 евро, за да замине за лечение в Турция. "Всичко започна с изтръпване на пръстите на дясната ми ръка. От начало си мислех, че е нещо безобидно", каза Маздрашки.

След скенер безобидното изтръпване се оказва нещо много по-страшно. Северин и семейството му чуват диагнозата тумор в мозъка, но заболяването засяга говора и дясната му ръка.

"Превратностите на съдбата обръща живота на 180 градуса. Изрязаха тумора и последва допълнително лечение с лъче и химиотерапия", каза още Северин.

Преди третия цикъл на химиотерапията у нас, обаче спира вноса на лекарството, с което Маздрашки се лекува. За да не губи време, семейството се обръща към лекари в Турция. След редица изследвания се оказва, че туморът е прогресирал. Така един морски спасител, който не може да преброи на колко души е помогнал, се нуждае от спасение – нова химиотерапия в Турция и операция на стойност около 30 000 евро.

В битката с тумора първо го подкрепят семейство и приятели. А после и актьори от филма „Посоки” с благотворителна прожекция в Бяла Слатина тази вечер.

"Нека да помогнем на Сачко. Струва си", заяви Зуека.

"Нека да покажем, че с изкуство можем да спасим човешки живот. Никога не съм очаквал такава подкрепа", добави Асен Блатечки.

Ако искате да помогнете, може да го направите по банков път: 

IBAN: BG95DEMI92405000234776 

Новините на NOVA - вече и в Instagram, последвайте ни. За още новини харесайте и страницата ни във Facebook