Животът й прилича на сериал с над 500 епизода

Гергана е Поли от „Откраднат живот” - момичето, което се снима в реклами, телевизионна водеща, жената от GPS-а, топ три на най-добрите гласове на дублажа, началник на кабинета на министъра на културата.

„Аз съм Гергана, за която всички са ангели до доказване на противното. Аз съм дизайнер, който искаше да танцува, но стана актриса. Човек на вдъхновенията съм – обичам до дупка, мразя мрънкащи. Живея така, все едно всеки ден се хвърлям в Ниагара, опитвам се да изплувам и на другия ден пак се хвърлям”. Така актрисата представи себе си в началото на едно откровено интервю пред Мариян Станков-Мон Дьо.

Гергана се сравнява с нестинарка, която винаги стъпва по жарава, водена от вдъхновението. Тя разказва какво е научила от баба си и дядо си - корави и обичливи хора, които са й предали много от техния дух. Актрисата е родена в Бургас, където ухае на домати и цветя, но най-вече на Нефтохимическия комбинат. Гергана споделя, че голям процент от роднините й са починали от рак, както и най-добрата й приятелка, с която е тренирала лека атлетика. От нея е научила, че не е важно да тичаш красиво, а е важно да тичаш бързо.

Гергана разказа за работата си в сериала „Откраднат живот”. „В първите шест серии постоянно вдигах скандали и плачех”, споделя актрисата. В първия й снимачен ден Иван Юруков, който играе един от младите лекари, й казва: „Сега е моментът да се отървете от съпруга си”. Гергана започва да се смее, а режисьорът я моли да плаче по-леко. Тя му обяснява, че не се тресе от сълзи, а от смях. Снимките продължават с втори дубъл, Гергана отваря документите на хоспитализираната си екранна половинка, но там пише „Ивана”, а не неговото име. Тя пита какво се случва и й отговарят: „Ако не го оперираме, той ще стане Ивана”. Така тя започва да плаче със сълзи.

Според Гергана изправянето очи в очи със смъртта, точно както се случва и с героинята в сериала, много й е помогнало да се справи с ролята. Какво се е случило с актрисата, когато е била директор продукции на сериала „Недадените” и защо се е наложило екипът да повика линейка, можете да разберете във видеото.

Целия разговор с Гергана Стоянова гледайте във видеото.

Новините на NOVA - вече и в Instagram, последвайте ни. За още новини харесайте и страницата ни във Facebook.