Съгласен съм субсидията да е 1 лев, каза депутатът от ГЕРБ

"Съгласен съм субсидията да е 1 лев. Когато нямаше субсидии за партиите, бяха достижими 2 млн. гласа, а сега са мечта." Това каза депутатът от ГЕРБ Георги Марков в ефира на „Събуди се”.

„Когато нямаше партийни субсидии и хрантутене от държавата, хората не ходеха на мач, на кино и на театър, за да ни слушат във Великото Народно събрание. Защо сега парламентът е на това ниво? Защо "депутат" стана мръсна дума? Защо държавата ще хрантути партията БСП, за да стане парламентарна и от такава да стане извънпарламентарна и да ги няма 4 месеца в парламента? Защо хрантутим партии от по 1%, за да се събрат после 7 партии с по 1% и заради ниската избирателна бариера от 4% се вмъкват в парламента”, каза още той.

Парламентът отложи гласуването за партийните субсидии (ОБЗОР)

ПЕС и ЕНП няма да имат мнозинство в парламента. Нито Манфред Вебер, нито Франс Тимерманс ще бъдат избрани, поради простата причина, че в Европа има много натрупани проблеми, а те са част от проблема, прогнозира Марков.

„Няма да има Европейски съединени щати - това вече е сигурно, защото 10 страни не го желаят. Според мен ще се отиде към компромис и вероятно Мишел Барние ще бъде председател на ЕК. Очевидно е, че има криза на лидери в Западна Европа”, каза още Марков.

Новините на NOVA - вече и в Instagram, последвайте ни. За още новини харесайте и страницата ни във Facebook.