Говори Саня Армутлиева

Само преди няколко дни излезе неизвестно досега парче на Фреди Меркюри. В ефира на „Събуди се” Станислава Армутлиева разказа как се създава песента „Time waits for no one”.

Песен на Фреди Меркюри, смятана доскоро за изгубена, ще бъде издадена през юни

„Парчето е написано от двама автори. Единият е Дейв Кларк, който е автор на мюзикъл, който има премиера през 1986 г. и се казва „Time”. Въпреки че критиката го неглижира, той се играе 2 години, продадени са над 1 млн. билети.  Дейв създава концептуален албум към този мюзикъл и решава, че едно от парчетата е много подходящо за Фреди Меркюри. Всички му казват,  че той няма да се навие да го запише. Фреди обаче взима самолета и отива в студиото през есента на 1985 г. , за да запише песента „In my defense”.  Малко преди да си тръгне, Фреди пита Кларк дали няма друга песен. Тогава той му предлага тази песен, която се казва „Time” по това време. През януари 1986 г. записва песента”, обясни тя.

„Първоначално песента е записана с още 46 трака с беквокали. Дейв Кларк обаче две години се рови в аналоговите записи на парчето, за да изтръгне самия глас. Същият пианист Майк Моран записва отново пред 2018 г. и така тази песен се показва на публиката”, добави още Саня Армутлиева.  

70 години от рождението на Фреди Меркюри (ГАЛЕРИЯ)

Рами Малек: Не съм си и представял, че ще бъда номиниран за „Оскар” (ВИДЕО)

„ОСКАРИ” 2019: Кои са номинираните? (ВИДЕО)

„Бохемска рапсодия“ е най-слушаната песен на ХХ век

Новините на NOVA - вече и в Instagram, последвайте ни. За още новини харесайте и страницата ни във Facebook ТУК.