Следствените действия продължават

Арестуваха служител на МВР, който продавал дрога в центъра на София. Той пласирал амфетамини и осигурявал чадър за други дилъри. Сигнал срещу полицая бил подаден още преди месеци във Вътрешна сигурност на МВР и оттогава е започнало наблюдението му.

Арестуваният  е полицай отскоро. Той е на 26-години, от столичното 4-то районно. Работил е в сектор Охранителна полиция. В дома му са открити още амфетамини.

При акцията беше задържан и втори униформен от същото управление, но по-късно го освободиха.

В началото на годината, пак в 4-то районно бяха арестувани и други полицаи -  от сектор „Икономическа полиция”. Уличиха ги, че са събирали такса „спокойствие” от собственици на магазини и заведения.

ВИЖТЕ СНИМКИ ОТ АКЦИЯТА ТУК

Дали в сегашния случай има и други замесени, все още не е ясно.

„Има двама задържани от столични районни управления. Сигналът за тяхната престъпна дейност е подаден от СДВР, подозренията на Дирекция „Вътрешна сигурност” са от няколко месеца. В днешния ден бяха задържани във връзка с извършена от тях престъпна дейност – разпространение на наркотични вещества. Нека колегите си свършат работата и утре може би съвместно с прокуратурата ще дадем повече информация. За съжаление, това са млади служители, на две-три години служба”, коментира министърът на вътрешните работи Младен Маринов.

Продължение на акцията срещу разпространението на наркотици имаше преди около два часа и във Враца. Няма нови задържани. Направен оглед на автомобил.

Очаква се в петък МВР и прокуратура да съобщят още подробности.

Новините на NOVA - вече и в Instagram, последвайте ни. За още новини харесайте и страницата ни във Facebook ТУК.