Вижте съветите на специалистите

Лятото е в разгара си и е време да помислим за това как да се предпазим от хранителни инфекции по морето. По алеите на морските курорти вече ни предлагат дюнери, палачинки, царевици и дори скара на открито. Някои от тях обаче могат да бъдат опасни за здравето.

„Всяка година се следят случаите на хранителни инфекции не само у нас, а и в Европа. Най-честият причинител на хранителни натравяния е камбио бактериозата. Това е инфекция на храносмилателния тракт. При нея има риск от усложнения. Много е опасно, ако млякото и месото на птиците са били на топло”, заяви в ефира на „Здравей, България” директорът на Института по микробиология, БАН проф. Христо Найденски.

Как да се предпазим от инциденти на плажа?

По думите му трябва много да внимаваме, тъй като бактериите са навсякъде около нас.

Повече по темата гледаайте във видеото

Новините на NOVA - вече и в Instagram, последвайте ни.  За още новини харесайте и страницата ни във Facebook ТУК.