В понеделник МВР казва откъде изтече името на непълнолетния с бомбите

Шофьорът, който сгази жена на пътя в с. Български извор и избяга, има сериозен брой нарушения зад гърба - цели 15, а притежава книжка едва от пет години. Четири от нарушенията, извършени от водача, са за превишена скорост.

СЛЕД КАТО ШОФЬОР УБИ ЖЕНА: Искат обезопасяване на пътя край Ловешко

Фактите съобщи в парламента вътрешният министър Младен Маринов. Той посочи, че от санкциите се вижда, че контрол е осъществен, но въпреки това се е стигнало до трагедията. Според министъра на вътрешните работи вероятната причина за трагичния инцидент е превишената скорост.

Маринов изтъкна, че избягалият виновник за смъртта на пешеходката е издирен и заловен само за 24 часа. "Предстои разглеждането на доклада на прокуратурата и ще му се гледа мярката за неотклонение", каза вътрешният министър. 

Маринов съобщи още, че в началото на следващата седмица ще узнаем откъде е бил течът на информация за името на непълнолетния терорист, който планираше да взриви Пловдив в края на учебната година.

Проверка в МВР за теч на информация за самоличността на вербуваното от ИДИЛ дете

"До понеделник ще е ясно дали от МВР е изтекла информация за името на момчето от Пловдив, обвинено в тероризъм", каза Маринов. Проверката се прави от "Вътрешна сигурност". По думите му действията на МВР са били навременни, защото е била предотвратена възможност да се стигне до взрив. 

Новините на NOVA - вече и в Instagram, последвайте ни. За още новини харесайте и страницата ни във Facebook.