Идеята му предизвика много критики

Доналд Тръмп организира военен парад във Вашингтон по повод празника на САЩ – 4 юли. Впечатлен от обичайния парад на 14-ти юли в Париж, Тръмп реши да отбележи по нетрадиционен начин Деня на независимостта.

СНИМКИ ОТ ПАРАДА ВИЖТЕ ТУК

Идеята му предизвика много критики. Милиардерът беше обвинен, че политизира националния празник и използва парите на данъкоплатците за партийно събитие. Той избра за водещ на церемонията политик от своята партия.

 

Пропуските за най-добрите места бяха дадени на близки съюзници. Като допълнителен проблем се оказа, че пътната настилка в центъра на столицата не може да поеме тежестта на бойните машини. 70-тонните основни бойни танкове, които бяха докарани във Вашингтон, ще минат по задна улица, а не пред паметниците.

НАВРЪХ 4 ЮЛИ: Затвориха принудително Статуята на свободата в Ню Йорк (ВИДЕО)

 

„Мисля, че тази година е прекалено. Не съм привърженик на харченето на парите на данъкоплатците за събитие, организирано за да подхрани егото на един самовлюбен човек, а именно Доналд Тръмп", заяви жителка на Вашингтон.

 

„Това е денят на независимостта. Военният аспект на борбата за независимост донякъде се връзва с демонстрацията на танкове”, смята турист от Флорида.

Новините на NOVA - вече и в Instagram, последвайте ни. За още новини харесайте и страницата ни във Facebook.