Причината - прекъснато електрозахранване в болницата в града

Лекари оперираха по спешност пациент под светлината на фенер. Причината е, че бурята, която удари Северна България в сряда, доведе до срив в електрозахранването на болницата в Горна Оряховица. Същата буря стана причина и за огромен пожар, който изпепели сградата на бивше училище.

Заради бурята, болницата в Горна Оряховица остана без ток 12 часа.  По време на дежурството на д-р Елиас Хадид пристига пациент с травма на главата. Налага се спешна операция. Оказва се обаче, че вратата на операционната е блокирана. Медицинският екип не е имал достъп до операционната зала, тъй като там вратата се регулира от ток. След като успели да влязат обаче се оказало, че резервното осветление не е достатъчно

Сестрите асистирали с фенера, докато д-р Хаддад зашивал главата на пациента. Интервенцията приключила благополучно към 23:30 ч.

Електрозахранването в болницата е пуснато сутринта. Същата нощ мълния изпепели покрива на бивше училище в съседното село Първомайци. То не функционира над 10 години. В районът му, за щастие няма жилищни постройки.

Влизат в сила новите цени на парното, топлата вода и тока

Разчистването на останките от конструкцията продължи и днес.А в областният център за пореден път магазини по централната улица се озоваха под вода. А търговци претърпяха щети за хиляди левове.

Шести блок на АЕЦ „Козлодуй” беше спрян временно

 

Новините на NOVA - вече и в Instagram, последвайте ни. За още новини харесайте и страницата ни във Facebook.