Тя вече спокойно може да бъде обявена за най-добрата каратиска у нас

Едно момиче, което прослави българския спорт. Ивет Горанова спечели златен медал в категория до 55 килограма на дисциплината "кумите" в турнира по карате на Европейските игри в Беларус. Тя е само на 19, но вече спокойно може да бъде обявена за най-добрата каратистка в България.

„Тези Европейски игри са точно като Олимпиада, но за Европа. Всички се готвят много за това състезание, на него участват само Топ 8. Мечтите нямат граници, на 19 години съм. Играх народни танци преди да се заема с карате. Голямото желание и упоритостта, която полагам във всяка тренировка, това ме е направило шампион. Много мразех да губя. Ако се случеше – побеснявах. Не съм се научила да губя все още. След среща, задължително - рев. Дори сега си рева на състезание”, каза Горанова пред камерата на "Събуди се".

Ивет Горанова донесе трето злато за България от Европейските игри в Минск

Каратето заема важно място в живота ѝ, защото я изгражда не само като личност, но я и мотивира да дава най-доброто от себе си, за да носи успехи на страната ни. „Имам над 200 медала. Повечето са закачени на стената, последните ги прибирам в кутия. Когато има контузия, си викам, че значи съм във форма. На едно състезание в Турция ми счупиха носа”.

Повече гледайте във видеото

Репортер: Краси Боев

Новините на NOVA - вече и в Instagram, последвайте ни. За още новини харесайте и страницата ни във Facebook ТУК.