Новите имена в ръководството на групата са Искрен Веселинов от ВМРО и Валентин Касабов от НФСБ

„Обединените патриоти” пред развод. Поредният трус „взе” поста на Волен Сидеров като председател на парламентарната група. Партньорите на „Атака”- ВМРО и НФСБ - мотивираха решението с липсата на диалог и на организация в групата. На свой ред Сидеров ги обвини, че рушат управлението и ги посъветва да пораснат.

Новите имена в ръководството на групата са Искрен Веселинов от ВМРО и Валентин Касабов от НФСБ.

Рокадата в ръководството на групата на „Обединени патриоти” разтресе парламента днес. Отстраняването на Сидеров било задкулисно и планирано, твърдят от „Атака”, като се позовават на издадения от заседанието на Патриотите протокол, който е с дата 8 юни. ВМРО и НФСБ обаче отричат това.

Сидеров пред NOVA: ВМРО и НФСБ анулират управленската коалиция (ВИДЕО)

В същото време Сидеров призова премиерът Борисов да се намеси, защото имало реален риск за управленската коалиция. На въпроса идва ли краят на „Обединени патриоти”, нито една от формациите не даде категоричен отговор.

Рокадата в групата на „Обединени патриоти” беше оповестена първо в пленарната зала. И последваха и светкавични реакции.

„Представителите на „Атака” систематично бойкотират заседанията на парламентарната група. И всъщност бламират нейната работа”, заяви Искрен Веселинов от ВМРО.

Сидеров вече не е председател на ПГ на Патриотите

„Това е регулярно заседание. Кой дошъл, кой не дошъл, ето това, например, е много показателно”, заяви Валери Симеонов.

А няколко часа по-късно Волен Сидеров заяви пред NOVA: „С това решение вчера колегите от НФСБ и ВМРО са заличили коалиционното споразумение с ГЕРБ”.

Заради риска на цялата управленска коалиция, на ход бил премиерът Борисов.  

„Той трябва да отговори на въпроса: Отказва ли се от подписа на „Атака” и ще предоговори ли това споразумение само с две партии?”, запита Волен Сидеров.

Приятелският огън в патриотичната коалиция не угасва от месеци. А последният пожар избухна в деня след евровота. Тогава Сидеров заяви: „Никой не може да ме излъже, че ВМРО са взели този резултат без купен вот”.  

Валентин Касабов: Отстранихме Сидеров, защото не идва на работа

„На кривата ракета – космосът й пречи. Аз, ако бях на негово място, щях да се замисля, защо Иванчева от затвора взе два пъти повече от мен”, отговори Каракачанов.

Днес Волен Сидеров отново остро атакува Каракачанов, този път заради сделката за купуването на бойните самолети F16.

„Реализира една сделка, много съмнителна и много спорна за България и F16. Има и една сделка с Беларус за ремонти на Су, където вече са преведени 82 млн. Според мен ще влезе в прокуратурата първо преди в парламента, защото има нарушение на европейски и български норми от вицепремиера Каракачанов”, заяви Сидеров.

До дни Сидеров ще инициира свикването на спешен коалиционен съвет с ГЕРБ.

Новините на NOVA - вече и в Instagram, последвайте ни. За още новини харесайте и страницата ни във Facebook ТУК.