Не си върши задълженията, не можем да функционираме като група, заяви съпредседателят на ПГ на ОП

„Голяма част от колегите от „Атака” не идват на работа. Отстранихме Волен Сидеров, защото не идва на работа, не си върши задълженията, не можем да функционираме като група”. Това заяви в предаването „Плюс-Минус. Коментарът след новините” Валентин Касабов, съпредседател на ПГ на „Обединени патриоти”, НФСБ.

Сидеров пред NOVA: ВМРО и НФСБ анулират управленската коалиция (ВИДЕО)

По-рано през деня стана ясно, че Волен Сидеров вече не е председател на парламентарната група на „Обединените патриоти”. Това е било решено на заседание на групата на малката коалиция. Лидерът на „Атака" е бил свален от поста с 20 гласа от общо 27 депутати в ПГ. Неговите народни представители не са присъствали на въпросното заседание. ВМРО и НФСБ пък са поели съвместно ръководството на групата.

Сидеров вече не е председател на ПГ на Патриотите

„Идеята ни е да продължим напред с останалите колеги от „Атака”. Няма драма! Това, че един човек не се е справил с работата, той си е отишъл. Може да е имал други ангажименти, но в продължение на 1 година той не идва на работа”, каза още Касабов.

Според него в „Атака” има качествени хора, с които можело да продължи работата, но трябвало малко дисциплина.

„Сидеров трябва да преглътне, ако е достоен политик”, коментира Касабов.

Относно датата на документа и кога е съставен той, Касабов заяви, че е имало грешка, която днес е била поправена.

Що се отнася до възможността за Коалиционен съвет, Касабов каза, че Симеонов и Каракачанов отдавна искат такъв съвет, но „по една или друга причина не може да се намери време от страна на Бойко Борисов”.

Повече гледайте във видеото

Новините на NOVA - вече и в Instagram, последвайте ни. За още новини харесайте и страницата ни във Facebook ТУК.