Тя е била в епицентъра на бурята

Седем души загинаха  при мощна буря, която се разрази в сряда вечерта в популярния туристически район Халкидики. Сред жертвите има и 2 деца. Ранените са повече от 100. В епицентъра на бурята беше и Деси Цонева.

„Бяхме в епицентъра на този циклон. Ходихме на вечеря в Неа Платидеа. В това време на апликацията получих известие за код „червено” за много дъждове. Изведнъж от нищото дойде тази буря. Падна електрически стълб пред нас. Хвърчаха дървета, хвърчаха кофи. Започна да вали град. Беше нещо невиждано. Беше нещо ужасяващо”, сподели тя пред Николай Василковски в предаването „Плюс-Минус. Коментарът след новините”.

Мощна буря в Северна Гърция взе 7 жертви (ВИДЕО+СНИМКИ)

Цонева обясни, че всичко е минало за 20 минути. А вследствие на градушката на колата са нанесени големи щети.

„Ситуацията постепенно се подобрява. С усилията на всички ангажирани гръцки служби. Имало е изтегляне на почиващи и летовници от Халкидики днес в обедните часове, заради което пътищата са били натоварени. Към момента продължават работите по почистване на пътища и възстановяване на електропреносната мрежа”, обясни Красимир Серафимов, първи секретар на генералното ни консулство в Солун.

Той допълни, че до момента няма сигнали за пострадали българи при бедствието.

Повече по темата гледайте във видеото

Новините на NOVA - вече и в Instagram, последвайте ни. За още новини харесайте и страницата ни във Facebook ТУК.