Световната премиера на филма ще е в рамките на престижния фестивал

Най-новият филм на Стефан Командарев, „В кръг“ ще направи световната си премиера в основната конкурсна програма на 25-тото издание на кинофестивала в Сараево, който ще се проведе между 16 и 23 август тази година.

Председател на журито тази година е режисьорът Рубен Остлунд, чийто последен филм The Square („Квадратът”) спечели „Златна Палма“ на фестивала в Кан и беше номиниран за „Оскар“ през 2017-а. Членове на журито са директорът на международния филмов фестивал в Ротердам, Беро Бейер, директорката на международни филми на Netflix, Фуна Мадука, сръбската актриса Йована Стоилкович и македонската режисьорка Теона Митевска.

Ексклузивни кадри от новия филм на Стефан Командарев „В кръг“

„Щастливи сме от тази селекция. Това е страхотно място за премиера, като тепърва ще стават ясни и останалите фестивали, в които ще участваме. Но за нас най-важната публика е тази в България и с най-голямо вълнение очакваме тръгването на „В кръг“ по кината от 8 ноември“, споделя Стефан Командарев.

„В кръг“ на Стефан Командарев в кината от ноември

„В кръг“ е вторият филм от планираната трилогия след реализацията на „Посоки“. Заглавието ще разкаже историите на три двойки патрулиращи полицаи в нощна София. По примера на първия филм и този също е сниман в един кадър за по-голямо въздействие и автентичност. В лентата ще видим Ирини Жамбонас, Павел Попандов, Асен Блатечки, Иван Бърнев, Васил Василев – Зуека, Стефан Денолюбов, Стоян Дойчев, Герасим Георгиев – Геро, Николай Урумов, Анастасия Ингилизова, Ованес Торосян и др. Режисьор е Стефан Командарев, оператор Веселин Христов, сценаристи Симеон Венциславов и Стефан Командарев, продуценти Стефан Командарев и Катя Тричкова за „Арго Филм“.

Не пропускайте да се насладите на неповторимото филмово изживяване през месец ноември. NOVA e медиен партньор на лентата.