Животното било подгонено от наводнение в Индия

Tигрица беше открита да спи в леглото на индиец, в собствената му къща. Животното е избягало от резерват в Индия в пострадалия от наводненията щат Асам. Смята се, че грамадната котка е напуснала националния парк „Казиранга”, където през последните дни са загинали 92 животни в резултат на тежки наводнения, съобщи БГНЕС. 

От група за опазване на дивата природа пристигнаха в къщата и насочиха тигрицата обратно към джунглата. Според Индийския фонд за диви животни (WTI), тигрицата за първи път е забелязана до магистрала в четвъртък сутринта, на около 200 метра от националния парк. Вероятно е била обезпокоена от натовареното движение по пътя и затова е потърсила убежище в къщата, която се намирала в близост.

Тигрица рани тежко мъж, опитал да открадне бебето й

Ратин Барман, който ръководи спасителната операция, каза, че тигрицата е влязла в къщата рано сутринта и е спала там през целия ден. „Тя беше много изтощена и е имала дълга сладка дрямка”, каза той.

Собственикът на къщата, Мотилал е избягал заедно със семейството си, веднага щом видял, че тигрицата влиза. Той допълва, че ще запази чаршафа и възглавницата, на които животното е почивало.

„Интересно е, че никой не я е обезпокоил, за да може да почива. Има много уважение към дивата природа в този регион", каза Барман.

Зоопарк в Сидни представи тигърчета от застрашен вид (СНИМКИ)

Служителите на WTI са извикани на мястото и са започнали да подготвят безопасен път за тигрицата.

Новините на NOVA - вече и в Instagram, последвайте ни. За още новини харесайте и страницата ни във Facebook.