Темата коментира Йордан Тодоров - концесионер на плаж "Делфин"

В началото на тази година в общественото пространство се заговори, че има проблем с отдаването на плажове на концесии у нас. Със законови промени процесът беше замразен и Министерството на туризма не можеше да дава концесии. В последствие бяха направени промени – концесиите и отдаването им бяха прехвърлени от закона за концесиите към закона за Черноморското крайбрежие и сега Министерството на туризма вече може да дава концесии.

Парламентът прие промени в Закона за концесиите

„Това е добре, защото на практика нищо не се промени. Имаше някаква работеща и подлежаща на усъвършенстване система, докато концесиите бяха в ресора на Министерството на туризма. След това, поради някаква причина и поради едно некатегорично наложително следване на една европейска директива, не стана ясно кой и как трябваше да менажира тези концесии на морските плажове”. Това коментира Йордан Тодоров - концесионер на плаж "Делфин".

Според него в периода, в който отдаването на плажове на концесия не е било в компетенциите на Министерството на туризма нищо не се е случило. „Бройката на отдадените концесии през това време е нула. Вчера стана ясно, че е върнато старото положение”, посочи още той.

Целия разговор гледайте във видеото.

Новините на NOVA - вече и в Instagram, последвайте ни. За още новини харесайте и страницата ни във Facebook.