2 милиона лева се отпускат за изграждане на рампи или асансьори

2 милиона лева за изграждане на рампи или асансьори за хора с увреждания отпуска по нова програма Социалното министерство. По нея ще могат да кандидатстват както физически, така и юридически лица. С парите ще може да се адаптират и автомобили за хора с трайни увреждания.

23 години, 8 стъпала, по няколко пъти на ден. Майката на Христо ще има възможност да кандидатства за държавни средства за достъпна жилищна среда. С тях ще могат да се изграждат рампи, подемни платформи или асансьори, а сумата, която ще се отпуска е от 12 до 100 000 лева.

Отпускат над 125 млн. лева за хората с увреждания

"Много важно нещо е, че проектните предложения задължително трябва да съдържат одобрен инвестиционен проект и разрешение за стоеж от страна на главните архитекти на общините", каза Любомира Аршинкова от Министерството на труда и социалната политика. До 8 000 лева ще се отпускат и за конвертиране на автомобили за хора с увреждания.

Според Димитрина получаването на парите няма да е лесно. Експертни комисии ще разглеждат предложенията на кандидатите. С тези, които бъдат одобрени социалното министерство ще сключва договор за изпълнение на одобрения проект.

Репортер: Ивелина Николова

Новините на NOVA - вече и в Instagram, последвайте ни. За още новини харесайте и страницата ни във Facebook