Стикерите с QR кода са разлепени на видни места

От няколко дни БДЖ предлага безплатни електронни книги по време на път в кампанията „Чети във влака”. БДЖ използва летните месеци, за да започне тази кампания, тъй като сега пътуват най-много хора, най-вече към и от морето. Достатъчно е да имате смарт устройство, телефон, таблет и четец за електронни кодове.

Стикерите с QR кода са разлепени на видни места, а изтеглянето става за секунди. "Започнахме от броени дни тази инициатива, като целта ни е да обхване бързите влакове, които са на по-големи разстояния", каза пред камерата на "Плюс.Минус-Коментарът след новините" ръководителят на отдел "Продажби и обслужване", БДЖ - Пътнически превози - Калин Маринов.

Разписанието на БДЖ вече и в Google maps

Можем да ползваме електронното съдържание и извън рамките на влака. "Веднъж свалена, електронната книга, можем да я ползваме по всяко време. От 4 издателства са ни предоставени 11 книги, като повечето от тях са с детско-юношеска тематика", каза още Маринов.

Сред българските заглавия са разказите "Кръв от къртица", а сред детските заглавия са "Червената шапчица", "Вълкът и седемте козлета" и др.

Повече по темата гледайте във видеото.

Новините на NOVA - вече и в Instagram, последвайте ни. За още новини харесайте и страницата ни във Facebook.