Има драстичен ръст на броя на този тип инциденти у нас

С настъпването на летния сезон има драстичен ръст на броя на случаите на пострадали при инциденти с газови бутилки в домашни условия, съобщават от "Пирогов". За последните 20 дни са приети 41 пострадали при инциденти с газови бутилки, от които 17 са тежко ранени, предимно хора над 60-годишна възраст. За това алармира началникът на Клиниката по изгаряне в "Пирогов" доц. д-р Мая Аргирова. 

Възрастен мъж е с опасност за живота след взрив на газова бутилка край Кюстендилско

Най-младият пациент е на 35 години, а най-възрастният - на 86. Те са с дълбочинни изгаряния, което налага многоетапно лечение със серия от операции. Пациентите са настанени в реанимационните звена на болницата. "Състоянието на повечето от тях изисква освен оперативните многоетапни хирургични намеси, и активно наблюдение и реанимационно лечение", обясни доц. Аргирова. Тя и нейният екип от специалисти определят състоянието на пострадалите, които се лекуват в "Пирогов", като изключително тежко. Животът на част от тях бил пряко застрашен.

Неизправен газов вентил взриви кухня

Медиците са силно обезпокоени от интензитета на инциденти с подобна тежест и призовават хората да използват гозовите бутилки изключително внимателно, отговорно и само при крайна необходимост.   

Новините на NOVA - вече и в Instagram, последвайте ни. За още новини харесайте и страницата ни във Facebook ТУК.