Предстои захлаждане

За почивните дни предстои захлаждане. Днес обаче посрещаме слънчев и топъл ден с температури между 30 и 35 градуса. Най-топло ще е в крайните югозападни райони, където термометрите ще показват до 36 градуса в ранния следобед. Незначителни превалявания са възможни до обяд на изолирани места в Североизточна България.

Около Черноморието ще е слънчево с лек югоизточен вятър със скорост до 15-20 километра в час. Температурите в най-горещите часове ще са между 28 и 30 градуса на въздуха и с градус-два по-ниски на морската вода. Вълнението на морето ще е слабо.

През нощта и в събота се очаква чувствително захлаждане. Страната ни ще попадне под влиянието на студен атмосферен фронт. Очакват се летни бури с интензивен валеж и гръмотевична активност в събота. Има риск от градушки.

Явленията ще се движат от северозапад на югоизток, но ще са по-интензивни в източната половина на страната. Поривите на вятъра ще са силни в Западна България със скорост до 70-80 километра в час.

В неделя ще превали, вече по-слабо, само в Североизточна България. А от началото на новата седмица валежите ще спрат, температурите ще са около 27-30 градуса. От сряда нататък температурите ще скочат нагоре до стойности над 35 градуса.

Каква е прогнозата за вашия регион може да видите ТУК.

Новините на NOVA - вече и в Instagram, последвайте ни. За още новини харесайте и страницата ни във Facebook ТУК.