Убитата жена, намерена след стрелбата в джамия в близост до Осло, е доведена сестра на убиеца

Стрелбата в събота вечерта в джамия край норвежката столица Осло се разглежда като "опит за терористично нападение", съобщава БТА, като се позова на полицията.

Снимка: ЕПА/БГНЕС

"Разследването показа, че нападателят има дясноекстремистки възгледи", заяви полицейският представител Рюне Скьолд.

Снимка: ЕПА/БГНЕС

Стрелба в джамия в Норвегия, един човек е ранен

По думите му заподозреният има антиимигрантски възгледи и изразил подкрепа за Видкун Квислинг - норвежкия политик, сътрудничил на окупационните германски сили. Засега на нападателя са повдигнати обвинения в опит за убийство и убийство, но не и в тероризъм. 

При атаката срещу ислямския център "Ан Нур" леко пострада един човек. Няколко часа след нападението полицията откри трупа на млада жена, роднина на заподозрения, припомня Франс прес. 

Норвежката министър-председателка Ерна Сулберг се срещна с членове на ислямския център, събрали се да отбележат празника Айд ал Адха. "Станалото е нещо, което не бива да се случва в Норвегия", каза Сулберг.

по-късно норвежката полиция съобщи, че убитата млада жена, чието тяло е намерено в къща след стрелбата в джамия в близост до Осло, е доведена сестра на убиеца, съобщи АФП.

"Полицията потвърждава, че това е 17-годишната доведена сестра на заподозрения, която е била намерена убита вчера", се казва в изявление на полицията.

Новините на NOVA - вече и в Instagram, последвайте ни. За още новини харесайте и страницата ни във Facebook.