Програмата включва популярни театрални постановки, концерти на живо, кинопрожекции и изложби

Със зрелищен спектакъл на балет “Арабеск” започна 35-ото издание на “Аполония”. По традиция домакин на празниците на изкуствата отново е Созопол. През следващата една седмица на петте фестивални сцени ще има над 70 събития. Програмата включва популярни театрални постановки, кинопрожекции, концерти на живо и изложби на някои от най-изявените ни художници.

Балетът беше изкуството, което имаше честта да открие "Аполония" - един невероятно емоционален спектакъл на "Арабеск", който тази година отбелязва и половин век на сцената.

Зрелищен спектакъл откри 35-ото издание на „Аполония”

"Това, че получихме специалната награда на "Аполония" ни задължи да направим специална програма. Тя е от различни едноактивни спектакли, които са едни от най-хубавите през последните 10, 15 години от репертоара на трупата и завършихме с блестящия спектакъл на Маргарита Арнаудова - "Болеро", който е вече от 30 години в репертоара на трупата", каза хореографът и директор на "Арабеск" - Боряна Сечанова. Тя допълни, че младостта на артистите създава новия облик на трупата.

Артистичният директор на "Аполония" Маргарита Димитрова обясни, че след снощното откриване на "Аполония" предстои натоварена програма. "В първия ден имаме 7 събития - театър, литературни представяния, премиери, концерти. Имаме и прекрасен български филм, посветен на Кристо", каза още Димитрова.

"Аполония" продължава до 7 септември.

Новините на NOVA - вече и в Instagram, последвайте ни. За още новини харесайте и страницата ни във Facebook ТУК.