Пламъците тръгнали от сухи треви

Заради пожар бяха евакуирани децата в Дома за медико-социални грижи в Стара Загора.

Огънят обхвана двора и застраши сградата и настанените в нея. Персоналът на Дома и хора, живеещи в близост, са успели да изведат децата, които са до 8 години, както и лежащо болните.

Голям пожар в Петричко, изпепелени са близо 700 декара гори (СНИМКИ)

Това се наложило заради дима, който нахлул в стаите. децата са настанени в друго крило. Два екипа огнеборци, както и доброволци се бориха с огнената стихия. Пожарът е овладян. Той е тръгнал от сухи треви в квартал ,,Лозенец”.

Директорът на Дома за медико-социални грижи за деца д-р Георги Узунов съобщи, че екипът на дома е реагирал изключително бързо и адекватно. Децата са в безопасност. Той уточни, че над 30 са пациентите със затруднено движение, които са били преместени заради опасността от лумналия в района около дома пожар.

Община Стара Загора има готовност при опасност за децата те да бъдат преместени, съобщи д-р Антония Тодорова, началник отдел "Здравеопазване и социални дейности".

По данни на очевидци, огнище е имало още и по пътя за кв. "Дъбрава", където е имало пламнали сухи треви и храсти. Екипи на Районната противопожарна служба работят по овладяване на огъня.

Огънят е овладян, съобщи пред БТА директорът на местната пожарна комисар Стоян Колев.

Новините на NOVA - вече и в Instagram, последвайте ни. За още новини харесайте и страницата ни във Facebook.