Явлението остава опасно заради силните ветрове

Ураганът "Дориан" достигна на юг от Халифакс в канадската провинция Нова Скотия в събота вечер, придружен от силни дъждове и 20-метрови вълни, съобщават от метеорологичните служби, цитирани от БГНЕС.

Расте броят на жертвите на урагана "Дориан"

Около половин милион души в Канада останаха без електричество заради "Дориан" Ураганът връхлетя Канада в събота вечерта на 24 км южно от Халифакс, Нова Скотия, град с около 400 000 души население.

Последната информация на Националния център по ураганите на САЩ от 23 часа снощи американско време беше, че посттропическият циклон е на 97 км южно от Магдаленските острови с максимални постоянни ветрове от 145 км/ч.

Метеоролозите очакват Дориан да предизвика опасен щормови прилив в някои части на залива Сейнт Лорънс, Югозападен Нюфаундленд и Източна Нова Скотия. Той се движи в посока север-североизток със скорост 42 км/ч. 

700 000 души имат нужда от спешна помощ на Бахамските острови (ВИДЕО+СНИМКИ)

След опустошаването на Бахамските острови и преминаването по Атлантическия бряг на Съединените щати, "Дориан" е понижен до "много интензивен посттропичен циклон" от канадския центъра за прогнозиране на урагани, който казва, че явлението остава опасно заради силните ветрове.

Новините на NOVA - вече и в Instagram, последвайте ни. За още новини харесайте и страницата ни във Facebook ТУК.