Това се е случило след кражба от банкомат

Полицаи събраха банкноти на обща парична стойност близо 10 000 евро разпилени по улица в хърватския град Сплит. Акцията по събирането им продължила цяла нощ, съобщава местното издание „Слободна Далмация”, цитирано от „Фокус”.

Медията допълва, че парите са били изхвърлени от банкомат, намиращ се в близост до пощенски клон след кражба. Малко след полунощ крадецът е отстранил част от предния панел над екрана, свързан с вътрешните инсталации и дал указания на устройството да подава банкноти. Той събрал значителна сума, без да знае, че е задействана аларма която е известила компетентната охранителна компания. Неин служител бързо пристигнал на мястото, приближил се до мъжа и го попитал дали има нужда от помощ. Крадецът се объркал и не казал нищо, след което служителят по сигурността предположил, че става въпрос за непознат който не е разбрал въпроса.

Тогава извършителят на деянието избягал и банкоматът започнал да изхвърля пари на улицата. Веднага са били повикани полицейски служители, които са събрали около 70 000 куни, или около 9 500 евро. Повече от 30 000 евро са били откраднати от банкомата.

Новините на NOVA - вече и в Instagram, последвайте ни. За още новини харесайте и страницата ни във Facebook.