Това се случило в парка "Лос Падрес" в Калифорния

Семейство, попаднало в опасна ситуация на върха на водопад в САЩ, се спаси благодарение на писмо в бутилка, съобщава БГНЕС.

Инцидентът станал през лятото в националния парк "Лос Падрес" в Калифорния. Къртис Уотсън, заедно с любимата си Кристъл Рамирес и сина им Хънтър отишли на почивка в резервата. На третия ден се спуснали с рафтинг по река Аройо Секо и стигнали до върха на 12-метров водопад.

Австралиец намери писмо в бутилка отпреди 50 години (СНИМКИ)

По думите на Уотсън той познавал района и преминавал по същия маршрут преди 7 години. Мъжът имал въже в себе си, с помощта на което планирал да се спусне. Този път обаче водният поток е бил много по-мощен и по-бърз, разказва американецът. За да продължат нататък, семейството трябвало да мине през няколко пролома, за да завърже въжето на безопасно място. Приключенците решили, че няма да успеят да преодолеят това препятствие. "Това беше неизвестен и непредсказуем участък от пътя. Беше хлъзгаво и твърде опасно, за да рискуваме. Решихме да се установим на временно безопасно място", казва Уотсън.

Писмо в бутилка в памет на дете преплува от Англия до Италия

Така те се озовали сами на скала без връзка. Уотсън се опитал да се обади за помощ, но безрезултатно. Осъзнавайки, че ако не бъдат открити, ги чака сигурна смърт, мъжът решил да напише думата „помощ“ върху пластмасовата си бутилка за вода и да я спусне надолу по течението с надеждата, че някой ще намери съобщението. Вътре той сложил бележка, в която посочил местонахождението им. Семейството запалило огън и си легнало. Около полунощ се събудили от шума на хеликоптер. На следващата сутрин били отведени на безопасно място.

Писмо в бутилка преплете живота на три семейства (ВИДЕО)

Както се оказало, бутилката с посланието била открита от туристи наблизо и те се свързали с местните власти. "Те не оставиха своите имена или телефонни номера. Реагираха бързо и самоотвержено. Не мога да опиша колко съм им благодарен", споделя Уотсън.

Новините на NOVA - вече и в Instagram, последвайте ни. За още новини харесайте и страницата ни във Facebook ТУК.

  1. Получавайте безплатно най-важното от деня в пощата си