Те преминаха и през улиците на Луковит

 Повече от 50 ретроавтомобили до пещера "Проходна", известна още като "Божиите очи".

В зрелищен автопоход екзотичните колите от миналото дефилираха и по улиците на Луковит. Анюшка идва от Кубрат. С елегантната си форма на акула хваща окото от далече. Защо обаче колата носи това симпатично руско име? Разказва собственикът й Христо Антонов. „Хората най-ценните неща си ги кръщават на любомите хора. А пък за мен автомобилът е едно от най-ценните неща и е кръстена на съпругата ми”

Возилото е спечелило толкова награди, че собственикът му не може да ги побере в колата. „Първата ми награда е онази малката. На нея пише, че е за най-автентичен автомобил. Вогата е извадена от гаража. Нищо не е пипано по нея. Няма никакъв кич по нея”, споделя Николов.

В парада се включи и немски звяр, произведен още през 1951 година. Гордостта на Петър Сотиров от София. „Правен е преди 20 години и от тогава му се радваме. Желание трябва. Ако няма тръпка и желание, няма смисъл. Просто си харесвам старите автомобили”, сподели Сотиров.

Десетки любители на ретроколите използваха последните мигове на лятото и изкараха своите любимци сред природата. Със зрелищно шествие автомобилите преминаха по улиците на Луковит, за да се подредят край пещера “Проходна”.

Новините на NOVA - вече и в Instagram, последвайте ни. За още новини харесайте и страницата ни във Facebook ТУК.