Жителите на града отказват да коментират каква точно информация са получили

Мълвата за отнемане на деца от училище достигна и Пазарджишко. Засегнати са учебни заведения в Пещера и в ромския квартал на  Пазарджик.

В понеделник рано сутринта слухът за отнемане на деца е достигнал и до родителите на ученици от две училища в Пещера. Те отиват до учебните заведения, за да приберат наследниците си. Следват разговори с учители и директори.

Заради слух за отнемане на деца: Родители опразниха училища в три града у нас (ВИДЕО+СНИМКА)

Според главния експерт по образованието към общината въпросните разговори са дали ефект. Родителите се успокоили, но част от тях въпреки това са взели децата си от училище. Малко по-късно те ги върнали в класната стая. Експертът обясни пред NOVA, че вчера и днес е нямало напрежения и учениците са били в клас.

МВР и ДАНС търсят източника на слуховете за отнемане на деца

Същата мълва достигнала и до родители на деца от детска градина и от училище в Пазарджик. Според директора на школото до вземане на деца от час не се е стигнало. Той допълни, че ситуацията е спокойна. Жители на ромската махала в града отказаха да коментират какъв точно е слухът и кой го е разпространил. По неофициална информация става въпрос за видео, което се разпространява по социалните мрежи, което показва частен случай.

Дончев за паниката в три училища: Външни и вътрешни сили са замесени

Новините на NOVA - вече и в Instagram, последвайте ни. За още новини харесайте и страницата ни във Facebook.