До момента няма задържани и образувани досъдебни производства

Акция, наречена "Профилактика срещу купуването на гласове"  в Горна Оряховица. Сред привиканите в полицията беше и народният представител Явор Божанков, който е и кандидат за кмет. Сигналът е, че някой е принуждавал мъж от съседно село да гласува за Божанков чрез сила.

NOVA научи, че жалбата е срещу кандидат за общински съветник от неговата листа. Привикани бяха и немалка част от членовете на кримиконтингента на Горна Оряховица. До момента няма задържани и образувани досъдебни производства.

След разпит на Божанков от полицията се извинили на народния представител.

 

„Срещу мен беше подаден фалшив сигнал и днес отидох до полицията да дам обяснения. Сигналът е, че човек е принуден с шамари да гласува. Оказа се, че по-късно, сигналът е бил фалшив и това загубих три часа от деня ми и кампанията ми”, каза Явор Божанков

„Дадоха ми да прочета някаква преписка, дадоха ми да прочета първите пет реда. Там пише, че съм бил заплашвал някой си да гласува за някоя партия. Прочетох първите пет реди и им казах: "Край. Дотук”, коментира Стефан Радиков, кандидат за общински съветник.

Новините на NOVA - вече и в Instagram, последвайте ни. За още новини харесайте и страницата ни във Facebook ТУК.