По сигнала вече работи прокуратурата

400 заявления за гласуване с подвижни секции са подадени в Бяла Слатина. Всички епикризи на трудноподвижните гласоподаватели са изкарани от един и същи доктор. По сигнала вече работи прокуратурата.

СНИМКИ ОТ ИЗБОРНИЯ ДЕН ВИЖТЕ ТУК

Псевдоинвалидите живеят в една от махалите на Бяла Слатина. Разказват, че личните им карти са събрани, след като положили чакъл на улиците в квартала. Искал им ги местен лидер, който е член на подвижна секционна избирателна комисия.

„Казаха, че искат личните карти. Дадох моята лична карта, след половин час ми я върнаха. Попитах за какво ми я взимат, казаха, че за улиците” разказва Василка Петрова.

След като взели личните им карти, имената им се появили в списъка на хората, които ще гласуват в подвижни секции. По документи всички имат една и съща диагноза- болки в кръста, слизащи към крайниците. Хората от списъка категорично заявяват, че не са инвалиди.

По информация на NOVA, епикризите са изготвени от един и същи доктор в Бяла Слатина - Марин Каменов. Докторът обаче е с изключен телефон.

Част от псевдоинвалидите вече са разпитани в полицията. Почти всички са потвърдили, че не са попълвали заявления да гласуват в подвижна секция и подписите им са фалшифицирани.

Докато екип на NOVA снимаше репортажа, при него се появи мъжът, събирал картите.

Разпитите в полицията продължават. Междувременно NOVA получи и клипче от секция в училището в същата махала на Бяла Слатина. На него се вижда как член на комисията отваря бюлетина, след като гласоподавател я остава. По информация на NOVA, мъжът, който проверява бюлетината, е братът на тартора, който е събирал лични карти в квартала.

 

 

Кои ще бъдат новите кметове на България – вижте само по NOVA на 27 октомври. Ключови моменти от целия изборен ден следете и онлайн в сайта ни Nova.bg, както и във Facebook страницата на Новините на NOVA.

Новините на NOVA - вече и в Instagram, последвайте ни.  За още новини харесайте и страницата ни във Facebook ТУК.