Николай Димитров е обвинен в купуване на гласове

Апелативният спецсъд решава дали да остави в ареста кмета на Несебър Николай Димитров. Той беше преизбран още на първия тур и прекара изборите зад решетките по обвинение за купуване на гласове. Според прокуратурата начело на групата стоял именно Димитров.

Кметът на Несебър - в ареста, но избран на първи тур (ОБЗОР)

Другите четирима кандидати за общински съветници в региона, както и един претендент за градоначалник на „Свети Влас” били членове в престъпното сдружение. Защитата на петимата обвиняеми беше категорична - няма доказателства за вината им. 

Апелативният спецсъд потвърди отстраняването на кмета на Созопол от поста

Прокуратурата настоява всичките петима обвиняеми да останат зад решетките, защото ако бъдат пуснати с по-лека мярка могат да повлияят на свидетели или да укрият доказателства.

Защитата им контрира, че на първо място те не би трябвало да бъдат в този съд, защото по закон подобни престъпления са подсъдни в окръжни или районни съдилища. Адвокатите попитаха също кой и как точно ще управлява община Несебър.

 Адвокат Николай Хаджигенов, който защитава Георги Георгиев, заяви, че този следобед в община Несебър е започнала нова акция, при която се проверяват имотните декларации на обвиняемите.

Новините на NOVA - вече и в Instagram, последвайте ни. За още новини харесайте и страницата ни във Facebook ТУК.