Бившият омбудсман намекна, че ще създаде нов политически проект

До края на седмицата Мая Манолова и екипът и ще внесат в Административния съд жалба за касиране на изборите. Според тях е имало манипулация на вота и отваряне на чували с протоколи преди да стигнат до Общинската избирателна комисия.

Освен това на пресконференция те съобщиха, че са получили 23 жалби за купуване на гласове, съмняват се и за дописване на хора в избирателните списъци.

Инициативният комитет не е бил допуснат да наблюдава процеса в предаването на протоколите според екипа на бившия омбудсман. Самата Мая Манолова намекна, че ще създаде нов политически проект, без да уточни дали това означава партия.

Борисов: Готвят манипулации в София; Манолова: Ще се видим в съда

„Когато съм готова, ще го направя”, заяви Манолова.

„На тези избори бе даден един изключително важен знак от хора с различни политически убеждения. Те изградиха мост помежду си. Не изгаряйте този мост, не го разрушавайте… костваше ми много. Той ще ви трябва в битката срещу едноличната власт”, заяви Мая Манолова

 

„Имаше сериозни сигнали, данни за манипулации”, заяви Димитър Делчев, председател на движение „България на гражданите”.

 

„Ако губим, нека да е честно. Манипулацията не е само в преброяването, а в цялата медийна и трагично ниска избирателна активност”, заяви Никола Вапцаров, председател на инициативния комитет, издигнал Манолова за кмет.

Новините на NOVA - вече и в Instagram, последвайте ни. За още новини харесайте и страницата ни във Facebook ТУК.