Те бяха задържани след разследване на NOVA

Съдът в Горна Оряховица пусна от ареста тримата мъже от Драганово, обвинени в купуване на гласове. Един от тях е с подписка, а двама са с наложени парични гаранции. Покупко-продажбата на гласове ви показахме в двете части от разследването на Тина Ивайлова. В него тарторите от Драганово Мустафа Мустафов – Маджара, Абдула Мюмюнов и Тодор Тодоров разказаха пред подставено лице принципа на организираното купуване на гласове в селото преди първия тур.

ЕКСКЛУЗИВНО: Как се купуват и продават гласове в Горна Оряховица? (ВИДЕО)

В понеделник съдът в Горна Оряховица разгледа искането на прокуратурата тримата задържани да останат за постоянно в ареста. Първи влезе 43-годишният Тодор Тодоров и излезе свободен срещу гаранция от 800 лв. Най-ярката личност от разследването – 66-годишния Мустафа Мустафов, излиза на свобода срещу 1500 лв. 

„Питайте Азманов и прокурорката Галя Николова”, заяви Мустафов на излизане от съда.

СЛЕД РАЗСЛЕДВАНЕ НА NOVA: Трима души са в ареста за купуване на гласове

Третият арестуван и с обвинение за купуване на гласове – Абдула Мюмюнов, излезе на свобода срещу подписка. Влошеното му здравословно състояние наложи пристигането на линейка.

„Аз съм невинен и не съм спокоен, защото съм болен човек”, заяви Мюмюнов.

СЛЕД РАЗСЛЕДВАНЕ НА NOVA: Арести за търговия с гласове в Горнооряховско (ВИДЕО)

Ако бъде доказана вината на тримата мъже, то тях ги грози затвор от една до седем години лишаване от свобода или глоба от 10 000 до 25 000 лева.

Новините на NOVA - вече и в Instagram, последвайте ни. За още новини харесайте и страницата ни във Facebook.