Вижте разследването на Тина Ивайлова

Когато говорим за избори, винаги очакваме поредните разкрития за купен вот. През седмицата прокуратурата проведе няколко акции в опит да спре контролираното гласуване. Въпреки това, гласовете се продават и купуват. Репортерът Тина Ивайлова засне търговци от няколко партии в Община Горна Оряховица.

Мустафа Ибриямов Мустафов под прякор Манджара и Абдула от Драганово в изборно време имат особена професия – „купувач”. Пред подставени лица признават, че се ползват с най-голямо доверие от  партийни лидери или в случая – кандидат-кметове. Казват още, че нямат проблем и с властите.

10 души с повдигнати обвинения за купуване на гласове (ВИДЕО)

Абдула е купувач на един от кандидатите за кмет в Горна Оряховица. Нашият човек се среща с него в района на Драганово. Той живее там и там разпределя парите. Заснехме как част от средствата се раздават в къща, съседна на тази на Абдула вечерта преди местния вот.

Срещнахме се и с хора, които продават гласа си и раздават пари за кандидати за местния вот.  Сред тях е и Сергей. Той помага за набирането на гласове за две партии.

СНИМКИ ОТ ИЗБОРНИЯ ДЕН ВИЖТЕ ТУК

След като екипът на NOVA тръгна по следите на купуването на гласове в Горна Оряховица, полицията и прокуратурата във Велико Търново потърсиха съдействие да работим заедно. Срещнахме се с тях. По потвърдена информация, веднага след срещата ни с властите, изтече информация и кандидатът за кмет и купувачите с които се срещнахме, бяха предупредени, че правим разследване. Целта -  да действат по-прикрито.

Следва продължение….

Цялото разследване гледайте във видеото.

Кои ще бъдат новите кметове на България – вижте само по NOVA на 27 октомври. Ключови моменти от целия изборен ден следете и онлайн в сайта ни Nova.bg, както и във Facebook страницата на Новините на NOVA.

Новините на NOVA - вече и в Instagram, последвайте ни.  За още новини харесайте и страницата ни във Facebook ТУК.