Те протестираха заради мизерните условия, в които лекуват пациентите

Медици от "Александровска" болница протестираха заради мизерните условия, в които лекуват пациентите. Здравните работници настояха да бъде направен спешен ремонт на клиниките, които са в окаяно състояние.

СНИМКИ ВИЖТЕ ТУК

Още през 2016 г. пациенти на "Александровска" болница се оплакаха от условията, в които се лекуват. Мястото е кожната клиника, а три години по-късно ремонт все още не е направен. Подобна е картината и в други отделения на лечебното заведение.

През август именно пропаднал таван по чудо не рани лекари и пациенти в Клиниката по алергология. "Аз не искам да загина, защото имам жена и две деца и ще нося каска, за да си предпазя главата, когато падне покрива", каза д-р Андрей Коцев от Клиника по гастроентерология на УМБАЛ "Александровска".

Снимка: БГНЕС

Недоволни от лошото състояние на материалната база здравни работници, студенти, специализанти и пациенти излязоха на протест. "Трагични, ронещи се стени. Липсва ремонт от 30-40 години и са нужни частични ремонти. Ние работим в този филм на ужасите от години. Болничните стаи са в окаяно състояние и никой не обръща внимание", каза още Снежана Бочева от Клиника по кожни и венерически болести на УМБАЛ "Александровска".

Отпускат пари за спешен ремонт на УМБАЛ „Александровска“ (ВИДЕО)

Протестиращите настояха да бъдат взети спешни мерки. "Ние се нуждаем от една модерна база, която да съответства на столицата на една държава-членка на ЕС", заяви началникът на Клиниката по хематология на УМБАЛ "Александровска" доц. д-р Евгений Хаджиев.

Снимка: БГНЕС

От ръководството на болницата увериха, че клиниките, които се нуждаят от спешен ремонт, ще бъдат обновени. Първоначално строителни дейности ще започнат в две отделения, като за целта здравното министерство отпуска 800 000 лв. "Част от първия транш е отпуснат и аз не виждам в каква посока е насочен протестът. Ако е за искане на пари за ремонти, то той вече е постигнал своите си цели", каза изпълнителният директор на УМБАЛ "Александровска" доц. д-р Костадин Ангелов. 

От 2013 г. досега направените в болницата ремонти възлизат на около 25 милиона лева. 

Новините на NOVA - вече и в Instagram, последвайте ни. За още новини харесайте и страницата ни във Facebook ТУК.