Сега обаче може да бъде съден за отвличане

Мъж от старозагорско може да бъде осъден, защото завърза майстори за некачествен ремонт. След като свалили керемидите на къщата му, работниците изчезнали. Когато се върнали за още пари, той ги завързал със свински опашки и извикал полиция.

През юли Ганчо Ганчев решава, че трябва да направи ремонт на покрива на къщата си. Търси фирма с идеята за качествена работа.

Измамна схема с ремонти на покриви в Шуменско

„Тази фирма се отзова още на втория ден. Показаха ми стотици снимки на обекти, които те са правили”, разказва Ганчо Ганчев. „Мислех, че сключвам нормален договор и като е фирма всичко е законно. Имаше подточка в договора за 8 години гаранция”, разказва Ганчев.

И ремонтът започва, а обещанието е, че ще бъде завършен за 4 дни.

„Целият ремонт трябваше да струва 3600 лева, а аз платих 2800”, разказва Ганчев. „Първият ден, според мен, беше нормално. Прибирам се на втория ден и това, което видях, че са правили, направо ме шокира. Бяха разместени керемиди, а коминът беше измазан като в час по трудово. На четвъртия ден просто не се появиха. Нямаше ги”.

За извършените разплащания има документи. Ганчо започнал сам да ремонтира покрива. Работниците се появили в началото на август.

„Още от вратата нахлуха с нови искания за 1000 лева авансово”, разказва Ганчев.

Той се обадил на полицая в селото и на полиция в Раднево. Докато полицията пристигне, извършил граждански арест, като ги завързал със свински опашки и част от простор.

„Арестът го извърших сам. Единствено при мен беше моят домашен любимец Арес и майка ми, която е на 77 години”, заявява Ганчев.

„Дори не съм се крил, нито от полиция. Сам извиках полиция, сам отидох в РПУ-то”, заяви Ганчо Ганчев.

Прокуратурата в Раднево е повдигнала обвинения срещу Ганчо, който е пуснат на свобода под гаранция. Задържал е противозаконно хората в дома си по особено мъчителен начин. Нанасял е и побой. Това са сред част от обвиненията. Представител на фирмата по телефона потвърди, че имат медицински свидетелства.

Досъдебното производство трябва да приключи да началото на декември.

Репортер: Георги Манев

Новините на NOVA - вече и в Instagram, последвайте ни. За още новини харесайте и страницата ни във Facebook ТУК.