Това попитаха Александър Ненков и Делян Добрев на пресконференция

"Нинова каза, че видите ли някой, под някаква форма се опитва да влияе и да взима решения в нейната партия. Как бизнесмени, олигарси, знайни и незнайни, с помощта на Борисов, се опитват да овладеят БСП? Ако това е така, искаме незабавно Нинова да посочи кои са тези хора, кои са тези бизнесмени. Кои са тези фирми, кога са се срещали, къде са се срещали? За да е ясно дали това е факт или отново е евтин пиар. Ние няма как да останем безучастни." Това заяви на пресконференция Александър Ненков от ГЕРБ.

ВИЖТЕ СНИМКИ ТУК

„Важно е да разберем дали има такова нещо. Първо, защото е замесено името на партия ГЕРБ, моята версия и теза е, че Нинова се прави на жертва, за да спечели симпатии. Традиционно в БСП бизнесмените са лоши. Едни лоши бизнесмени и олигарси се опитват, заедно с Борисов, всъщност преди три години, са се опитали да завладеят БСП. Настояваме като се каже А, да се каже до Я. Ако госпожа Нинова я е страх да ги назове поименно и такива има, да назове откъде са, на колко години са, какви са. За да разберем кои са те косвено. Ако няма такива бизнесмени, то тогава излиза, че има подготвен план някой да се изкара жертва, с цел да спечели гласовете на общото събрание на столетницата”, добави Делян Добрев.

Борисов: Щяхме да се пребием с „Фалкон”-а

"„Опит да се харесат на всяка цена, според зависимост от това как върви деня. Валери Симеонов когато беше вицепремиер, понесе своята цена. Той напусна вицепремиерския си пост, знаете по каква причина. Оттам нататък той е част от мнозинството, нормална практика е такива хора да са зам.-председатели. Уважаваме мнението на майките, но има и парламентарни практики, които е хубаво да се спазват", каза още Ненков.

Новините на NOVA - вече и в Instagram, последвайте ни. За още новини харесайте и страницата ни във Facebook.