Стотици жители са получили заповед за евакуация

Стотици пожарникари се борят с подклаждан от силния вятър горски пожар, който се разрасна и излезе извън контрол близо до Санта Барбара, Калифорния, застрашавайки хиляди домове, съобщи БГНЕС. Стотици жители на района са получили заповед за  евакуация.

СНИМКИ ВИЖТЕ ТУК

Тръмп заплаши да спре помощта за борбата с пожарите в Калифорния

Снимка: БГНЕС

Огънят е избухнал около 16:00 часа местно време в понеделник в района на Лос Падрес. Той е обхванал 1659 хектара за една нощ и се придвижва към населени места в района на градовете Санта Барбара и Голета.

Около 600 пожарникари са били мобилизирани да се борят с пламъците. Заповеди за евакуация бяха издадени за около 2400 домове. В гасенето са се включили и хеликоптери, тъй като теренът, където е пожара е стръмен и неравен.

Хиляди остават без ток заради пожарите в Калифорния (ВИДЕО+СНИМКИ)

Засега пожарникарите не успяват да овладеят пламъците, но се надяват да им помогне бурята, която се очаква в следващите часове. "Това, което работи в наша полза, е, че тази вечер ще вали дъжд", заяви шефът на пожарната.

Пожарът е поредния от многото, които избухнаха в щата миналия месец, разрушавайки домове и принуждавайки хиляди хора да избягат от домовете си. 

Новините на NOVA - вече и в Instagram, последвайте ни. За още новини харесайте и страницата ни във Facebook.