Производството им обаче засега остава бутиково

Все повече българи преоткриват красотата на ръчно изработените стъклени играчки за елха. Производството им обаче засега остава бутиково.

Георги Керанов открива своя цех, след като водещ завод в Добрич решава да закрие производството на елхови украшения. Той залага на стъклените играчки, въпреки че изработването им е по-трудно и по-скъпо.

"Опитахме с пластмаса, която обаче не върви и минахме пак на старата традиция – стъклените играчки", каза собственикът на цех за стъклена коледна украса Георги Керанов.

От една стъклена тръбичка майсторките в цеха извайват невероятни форми. За да бъде магията пълна, играчките оживяват в ръцете на декораторите, които разчитат на собственото си въображение или на това на децата.

В ОЧАКВАНЕ НА КОЛЕДА: Директно от мястото, където стават чудеса (ВИДЕО)

"Децата се радват на всичко, защото всичко е интересно – гъбки било, топки и Фигурки, които наистина стават интересни за децата и те се радват", каза още Керанов.

В навечерието на Коледа поръчки валят от цялата страна. Най-много са клиентите, които правят индивидуални подаръци, често с надпис и послания.

Новините на NOVA - вече и в Instagram, последвайте ни. За още новини харесайте и страницата ни във Facebook.