То е настанено в реанимация

14-годишното момче, което беше ударено от кола на НСО, е стабилизирано. То е в съзнание, контактно е и диша самостоятелно. Това съобщиха на брифинг в Окръжна болница "Света Анна", където е настанено детето.

Инцидентът е станал в 19.55 ч. в четвъртък на светофар на столичния булевард „Драган Цанков”. От Националната служба за охрана потвърдиха за инцидента и, че колата е тяхна. Момчето е било хоспитализирано в 20.20 ч., 10 минути след като пристига в Спешното отделение.

 

По-тежка е лицево-челюстната травма – детето е с избити зъби и счупен нос. Подлежи на оперативна интервенция. Има счупена предмишница, която също ще бъде оперирана. Детето има гръдна и коремна травма, които в момента са за наблюдение, защото могат да доведат до усложнения. 

 

 

Момчето ще бъде консултирано от всички необходими експерти. „Св. Анна” е в контакт и с „Пирогов”. 

От прокуратурата съобщиха, че по случая се води разследване от прокурор от Военно-окръжна прокуратура, тъй като водачът на лекия автомобил е служител на НСО с чин младши сержант.

Кола на НСО блъсна дете в София (ВИДЕО+СНИМКИ)

Това не е първи инцидент с кола на НСО тази година. През септември кортежът на председателя на Народното събрание Цвета Караянчева участва в катастрофа, в която пострада самата тя. Преди три години имаше инцидент пред Народното събрание, при който кола на НСО удари човек. Тогава пешеходецът бе глобен за неправилно пресичане.

Цвета Караянчева е претърпяла пътен инцидент (ВИДЕО+СНИМКИ)

От Окръжната болница съобщиха и за друг инцидент, който също станал в четвъртък. При него автомобил ударил 14-годишно дете. Неговото състояние също е стабилно. То има мозъчна контузия, но е без опасност за живота. В 15:09 от Спешна помощ са получили сигнала, на 10-тата минута линейката е пристигнала. 14-годишното момиче е ударено на пешеходна пътека на бул. „Александър Йорданов”, малко след Арена Армеец. Детето е било в съзнание, но с много наранявания - контузно-разкъсна рана на главата, черепно-мозъчна травма и множество контузии по ръцете, тялото и краката. Момичето е в реанимация, но не е в тежко състояние.