Той е настанен в "Пирогов"

Масов бой в софийския квартал „Филиповци” вдигна на крак полиция и спешна помощ късно в сряда. Няколко души пострадаха в мелето, кaто един от тях е в много тежко състояние. Версиите за това кой е виновен се разминават. Патрулни екипи и жандармерия останаха на пост през цялата нощ.

8 пострадали, 1 с опасност за живота и 7 задържани за 24 часа след нощния екшън. Сигналът  към спешния телефон за масов бой е подаден малко след 9 вечерта. На мястото са изпратени полиция и две линейки.

Скандалът започнал между деца, а после се присъединили и възрастни, разказват хора от квартала.

„Убийците, се крият, а брат ми се бори за живота си в „Пирогов”. Боят е станал заради деца. Напиха се в заведенеито, започнаха да се карат и да се бият. Брат ми е отишъл да вземе детето си. Тогава го събарят. Били са го по главата с желязна бухалка”, разказа Пенка Бориславова.   

Масов бой в кв. „Филиповци”, има пострадали

„Бяха се приготвили 40 души с дървета, колове, железни прътове и ни нападнаха”, добави Методи Методиев, свидетел на случката.

 

Най-тежко пострадалият е настанен в реанимацията на „Пирогов”. Той е в критично състояние, с тежка черепно-мозъчна травма. Наложило се е да бъде опериран по спешност.

„Става въпрос за битов инцидент, започнал със скандал и преминал в масово сбиване между две групи лица”, посочи комисар Радослав Стойнев от СДВР.  

„Няма бой скарали са се. Малки деца са се сборичкали, отишли са бащите, разбрали са се. Нямало е сбиване, а спречкване”, добави Цветан Ангелов.

По случая е образувано досъдебно производство.