Така ще може по-добре да се контролира инфраструктурата, смята премиерът

Всички ВиК дружества в страната да се обединят в едно държавно. Предложението да се обсъди тази идея идва от премиера Бойко Борисов. По думите му по този начин ще може по-добре да се контролира инфраструктурата и да се правят ремонти и рехабилитация на водопроводната мрежа.

Удължават бедственото положение в Перник

Водната криза в Перник беше тема и на последното за годината правителствено заседание. Според премиера решението на проблема е изграждането на нов магистрален водопровод. Борисов посочи, че проблеми има в много градове. Той заяви, че се полагат всички усилия проблемите в Перник да бъдат решени в най-кратки срокове.

„Ще ни струва пари, но ще помогнем на града. Въпросът е да се ползва всеки час, за да могат хората да се успокоят, като видят, че се работи. Вина може да се намери на всеки в досегашното управление на този град. Надявам се МВР да изясни всички въпроси още в следващите дни и да ги предаде на прокурорите, така че да има възмездие за тези, които са взимали заплата за това и не са си вършили работата. И да е за назидание на всички ВиК по страната”, заяви Борисов.